“Diep berouwvol” voor Oscar Slap – Deadline

BIJGEWERKT in: In een zojuist geposte video van 5 minuten en 44 seconden verbreekt Will Smith zijn stilzwijgen over de betreurenswaardige ‘klap die over de hele wereld is gehoord’, waarin hij Oscar-presentator Chris Rock sloeg nadat hij de draak had gestoken met Smiths vrouw Jada Pinkett Smith. Dit voordat Smith de Oscar voor Beste Acteur ontving.

De verontschuldiging werd verwacht en Smith heeft het gedaan in de vorm van het beantwoorden van vragen die op internet werden gesteld. Hoewel er werd verwacht dat Smith een spraakmakend tv-interview zou kiezen voor zijn verontschuldiging met Oprah Winfrey tijdens een late night talkshow, koos hij er in plaats daarvan voor om rustig vragen te beantwoorden op sociale media.

De eerste was gericht aan Rock, de stand-upcomedian die een grap maakte over het kortgeknipte haar van Pinkett Smith, misschien niet wetende dat ze aan alopecia lijdt. Op de vraag waarom hij zich niet verontschuldigde tegenover Rock in zijn dankwoord, zei Smith:

“Op dat moment was ik het zat. Het is allemaal vaag. Ik heb contact opgenomen met Chris en de boodschap die terugkwam is dat hij niet klaar is om te praten. Wanneer hij is, zal hij uitreiken. Ik zal tegen je zeggen, Chris, ik bied je mijn excuses aan. Mijn gedrag was onaanvaardbaar en ik ben hier wanneer je maar wilt praten. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de moeder van Chris. Ik zag een interview [she] deed, en dat was een van de dingen die ik me gewoon niet realiseerde. Ik dacht niet na, maar hoeveel mensen raakten gewond op dat moment. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de moeder van Chris, ik wil mijn excuses aanbieden aan de familie van Chris, in het bijzonder Tony Rock. We hadden een geweldige relatie. Tony Rock was mijn man. Dit is waarschijnlijk onherstelbaar. Ik heb de afgelopen drie maanden besteed aan het herhalen en begrijpen van de nuance en complexiteit van wat er op dat moment gebeurde. Ik ga nu niet proberen om dat allemaal uit te pakken, maar ik kan tegen jullie allemaal zeggen, er is geen enkel deel van mij dat denkt dat dat de juiste manier was om me op dat moment te gedragen. Geen enkel deel van mij denkt dat dat de optimale manier is om met een gevoel van gebrek aan respect of belediging om te gaan.”

Smith ging in op de vraag of zijn vrouw hem ertoe aanzette om vanaf zijn eerste rij naar het podium te rennen, om een ​​verbijsterde rots te raken in het midden van zijn uitreiking van de prijs voor beste documentaire die werd gewonnen door Questlove voor Summer of Soul. Rock behandelde het op een zo stoïcijnse manier als je je maar kunt voorstellen, en ging door nadat hij zei: ‘Will Smith heeft me gewoon een klap gegeven’, terwijl de acteur ging zitten en schreeuwde dat Rock de naam van zijn vrouw uit zijn mond moest houden. Smit beantwoordde de vraag als volgt:

“Nee. Ik heb zelf een keuze gemaakt, vanuit mijn eigen ervaring en mijn geschiedenis met Chris. Jada had er niets mee te maken. Het spijt me, schat, en ik wil mijn kinderen en mijn familie sorry zeggen voor de hitte die ik ons ​​allemaal heb aangedaan.”

Hij verontschuldigde zich ook bij de genomineerden wiens Oscars onopgemerkt bleven, omdat kijkers zo verbluft waren door de klap. Dat omvatte Jessica Chastain, die Beste Actrice won, en de cast van CODAdie Beste Film won.

“Voor al mijn mede-genomineerden, dit is een gemeenschap. Ik heb gewonnen omdat je op me hebt gestemd en het breekt mijn hart echt om je moment te hebben gestolen en aangetast. Ik kan nog steeds de ogen van Questlove zien – het gebeurde op de prijs van Questlove – en het spijt me dat dit niet echt voldoende is.”

Uiteindelijk eindigde Smith hiermee:

“Twee dingen. Een, teleurstellende mensen is mijn centrale trauma. Ik haat het als ik mensen teleurstel, dus het doet me psychologisch en emotioneel pijn dat ik niet voldeed aan het beeld en de indruk die mensen van mij hadden. Het werk dat ik probeer te doen, is dat ik diep berouw heb en ik probeer berouw te hebben zonder me voor mezelf te schamen. Ik ben een mens en ik heb een fout gemaakt en ik probeer mezelf niet als een stuk stront te zien, dus ik zou tegen die mensen zeggen, ik weet dat het verwarrend was, ik weet dat het schokkend was, maar ik beloof je dat ik dat ben. diep toegewijd en toegewijd om licht, liefde en vreugde in de wereld te brengen. Als je volhoudt, beloof ik dat we weer vrienden kunnen zijn.”

Het zal interessant zijn om de reactie te zien. Velen waren van mening dat Smith, ondanks een actie die hem een ​​schorsing van tien jaar van de Academie opleverde, altijd een bewonderenswaardige man is geweest, die op de slechtst mogelijke plaats een verschrikkelijk moment had om het te doen.

Apple zal de bereidheid van het wereldwijde publiek testen om Smith terug te verwelkomen wanneer het wordt uitgebracht Emancipatie in december. Hoewel werd gemeld dat de film de release een jaar zou uitstellen – die rapporten waren gewoon verkeerde speculatie – zal Apple zich in de film storten, vooral na de andere grote release van het Oscar-seizoen, Moordenaars van de Bloemenmaanwordt in plaats daarvan gelanceerd in het volgende Cannes.

Emancipatie is compleet, en bronnen zeiden dat het vele malen is getest en zeer hoge scores heeft gekregen. In het door Antoine Fuqua geregisseerde William N. Collage-gescripte drama speelt Smith Peter. Hij is een tot slaaf gemaakte man en de film is een Apocalypto-stijl thriller over zijn schrijnende ontsnappingen naar de vrijheid door de moerassen van Louisiana. Toen Peter het noorden bereikte, trad hij toe tot het leger van de Unie. Tijdens zijn lichamelijk onderzoek waren de artsen geschokt toen hij zijn shirt uitdeed en de littekens droeg van een bijna fatale afranseling op zijn rug. Ze maakten foto’s en die verschenen in kranten over de hele wereld. Ze vormden een gruwelijk bewijs van de barbaarsheid en wreedheid van de slavernij in het vooroorlogse zuiden. Zo onuitwisbaar dat die beelden kunnen worden beschouwd als een voorloper van de publicatie van foto’s van Emmett Till en video van de moord op George Floyd.

Smith is de ster van de film en tevens producer, wat hem in twee hoofdcategorieën zou plaatsen. Sommigen hebben gezegd dat als de klap niet was gebeurd, hij een favoriet zou zijn om de Oscars voor Beste Acteur achter elkaar te winnen. dat heb ik ook gehoord Emancipatie is de beste filmregisseur die Antoine Fuqua sindsdien heeft gemaakt Trainingsdag. We zullen zien hoe de film het doet, maar Smiths verontschuldiging is zeker een eerste stap in zijn terugkeer naar de positieve kant van het Hollywood-grootboek.

Bekijk hieronder de video van Smiths opmerkingen.

Leave a Comment