Waarom je op middelbare leeftijd niet bang moet zijn om je armen te ontbloten

Schoonheidsroutines gedurende mijn hele leven waren gericht op mijn gezicht. En in de zomer mijn benen. En voeten. Zo nu en dan werd er naar mijn handen gekeken. Het is dus een verrassing dat wat mij nu het meest opvalt, mijn armen zijn.

Oh voor die onstuimige dagen van halternek, hemdjes, spaghettibandjes en mouwloze jurken. Toen ik ze kon dragen zonder naar mijn armen te kijken en te denken: ‘Wat ze nodig hebben is een vest.’

De reden waarom armen tonus verliezen naarmate je ouder wordt, is dat de spiermassa op natuurlijke wijze afneemt – ongeveer drie tot vijf procent per decennium na de leeftijd van 30, vooral als je relatief inactief bent, en versnelt naarmate je ouder wordt. En lagere oestrogeenspiegels tijdens en na de menopauze helpen ook niet.

Is er een gemakkelijke oplossing? Ik ga niet liegen, een paar tricep curls doen met een blikje Heinz bonen betekent niet dat je sneller vaarwel naar bingovleugels zwaait dan je kunt zeggen twee dikke dames (mag bingobellers nog zeggen Dat?). Je kunt ook geen vet verminderen – je moet je totale gewicht optimaliseren met een gezond dieet en lichaamsbeweging en krachtwerk doen om de toon op specifieke gebieden te ontwikkelen.

Het lijdt echter geen twijfel dat sinds ik naar Fight Klub ga, een oefenles die zowel het bovenlichaam als het onderlichaam traint, met boksbewegingen, krachttraining en opdrukken (die ik aanpas door ze tegen een muur te doen) omdat mijn polsen zwak zijn), zijn mijn armen in betere vorm dan ze in een tijdje zijn geweest. Als je een oefeningsroutine voor thuis wilt starten of veranderen, ga dan naar een professional die een programma kan bedenken en je kan leren hoe je armversterkende oefeningen, zoals overhead tricep presses, op de juiste en veilige manier kunt doen.

Afgezien van de spierspanning, is het andere probleem met ouder wordende armen de textuur van de huid. Mijn ellebogen zagen eruit als een ruwe krans van rimpels en mijn binnenarmen hadden dat droge perkamenten uiterlijk dat me doet denken aan de armen van mijn moeder toen ze erover klaagde dat ze eruitzagen als die van mijn oma. Bij het doorgeven van het leeftijdsstokje herinner ik mezelf eraan dat ik het geluk heb lang genoeg te hebben geleefd om collageenverlies op te merken. Niet iedereen heeft dat geluk.

Maar ik wil nog steeds dat mijn armen er beter uitzien. Dat betekent dat ik een bodyscrub moet gebruiken, vooral op de achterkant van de bovenarmen en de ellebogen, en ik heb de nieuwe Squalane + Enzyme Sugar Body Scrub van Biossance geprobeerd (komt volgende maand uit; £ 22, lookfantastic.com). De suikerkristallen verwijderen dode huidcellen, terwijl granaatappelenzymen een extra exfoliërende werking hebben.

Hydrateren kan helpen, maar je moet het regelmatig doen, niet alleen af ​​en toe een duik nemen. Ik heb positieve feedback gehoord van veel testers die dol zijn op de Braziliaanse Bum Bum Cream van Sol de Janeiro (£ 46, cultbeauty.co.uk) en ze praten niet uit hun achterste omdat, ja, je het op je armen kunt gebruiken . Het zit boordevol guaraná, een plant uit de Amazone die cafeïne bevat, wat een tijdelijk verstevigend effect kan hebben, en cupuaçu-boter, een bijzonder voedzaam ingrediënt.

Mijn persoonlijke favoriet is echter de nieuwe Firming Body Moisturizer van Olverum (£40). Het is een verfijnde lotion met collageenondersteunende ingrediënten en hielp vrij snel met mijn crêpeyheid. Als je de voorkeur geeft aan een olie, bevat de Firming Body Oil van het merk (£ 47,50) plantaardige ingrediënten van grapefruit en zwarte peper voor toning – het absorbeert goed en laat een mooie glans achter. Als je me nu wilt excuseren, ik trek een mouwloos nummer aan en laat het vest op de rugleuning van de stoel liggen.


Deze week ben ik vooral…

Genieten van de limited-edition Onolla + Elixseri Fresh Start Duo (€ 129 voor twee serums), een resetprogramma voor je teint. Opening Act maakt dode huidcellen ‘s nachts los en verwijdert ze, terwijl Rescue Diver een golf van celvullend vocht geeft.

Leave a Comment